Contact Form 7: Aktivera e-post validering

Contact Form 7 Email Validation

Över fem miljoner användare kör Contact Form 7. Det är ett av de bästa och mest använda kontakt tilläggen som finns. Det är också det tillägget som går att konfigurera otroligt mycket med hjälp av DIV-taggar, CSS och diverse funktioner; vilket är precis vad jag ska gå igenom i denna artikel.

I denna artikeln går jag igenom hur du skapar e-post validering för Contact Form 7. Du får själv välja om du vill använda dig utav functions.php eller om du vill skapa ett eget tillägg (plugin). Valet är ditt och så här gör du.


 

via functions.php

Via FTP eller ditt webbhotells filhanterare, navigera till ditt temas functions.php
Du hittar filen här: /wp-content/themes/ditt-tema/functions.php

Öppna filen (redigera). Gå längst ner och tryck på Enter tills du får en tom rad under den sista raden.
Klistra där denna kod 

Notera namnen your-email och confirm-email. Detta är alltså [ taggarna ] du använder i Contact Form 7. Heter dina taggar annorlunda så måste du ändra i koden ovan. Du kan också byta ut texten Angivna e-postadresser inte lika/ samma till vad du vill.

 


 

skapa ett eget tillägg

Vill du skapa ett tillägg så använd samma kod med följande ändringar 

Samma sak gäller här angående taggar och text.

Lycka till och hoppas du får mindre spam :)
Det var allt :) Vill du ställa en fråga eller behöver du hjälp?
Vänligen lämna en kommentar eller kontakta mig på Facebook Messenger.Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!