Det bästa kontaktformuläret

Det bästa, enligt mig, är utan tvekan ”Contact Form 7”. Det är enkelt att hantera och enkelt att ändra i. Att administrera verktyget är till och med det, enkelt. Det största plus:et i kanten är för mig att man får insyn och kan modifiera alla fält utifrån vad man själv behöver, och så vidare.


 

Efter att du installerat Contact Form 7 så ser du till vänster i WordPress menyn ”Kontakt” (Contact) med ett litet kuvert bredvid. Du kan välja mellan att döpa om det exempel formulär som redan finns där eller så kan du skapa ett nytt. Väljer du nytt så blir det förinställt med ett standardformulär — och hur bra är inte det?!

 

1: ändra vilka fält som är obligatoriska

Detta är det första jag ville veta. Vilka fält är obligatoriska för användaren/ besökaren och hur ändrar man det? Om du tittar i ”koden” så ser du högst upp följande 

<label> Ditt namn (obligatorisk)
[text* your-name] </label>

Det du behöver ändra, oavsett vilken del av formuläret, är stjärnan ( * ). Finns där en stjärna efter definitionen så är det obligatoriskt. I detta fallet så blir alltså fältet som heter ”Ditt namn” och som ber om besökarens namn – obligatoriskt. OBS: tar du bort stjärnan så rekommenderar jag dig att även ta bort texten inklusive parentesen ”(obligatorisk)”.

 

Här är hela formuläret »

<label> Ditt namn (obligatorisk)
[text* your-name] </label>

<label> Din e-post (obligatorisk)
[email* your-email] </label>

<label> Ämne
[text your-subject] </label>

<label> Ditt meddelande
[textarea your-message] </label>

[submit "Skicka"]

 

Så här gör jag »

<label> Ditt namn
[text* your-name] </label>

<label> Din e-post
[email* your-email] </label>

<label> Ämne
[text* your-subject] </label>

<label> Ditt meddelande
[textarea* your-message] </label>

[submit "Skicka meddelande"]

 

Jag gör alltså alla fält obligatoriska och jag ändrar knappen längst ner så att texten på knappen säger ”Skicka meddelande”. Jag vill göra alla fält obligatoriska då detta även minskar risken för att spam/junk-robotar kan välja att bara fylla i ett/två fält och sedan ”klicka” på ”skicka” genom diverse hacks.


 

2: lägg till fler alternativ

Alternativen är många och jag föreslår att du leker fram och tillbaka så att du lär dig. Nej, jag tänker inte berätta vartenda litet knep eller sätt där finns; hur ska du då lära dig?

 

3: använd ett formulär

Gå till ”Kontakt” och klicka på ”Shortcode”, kopiera. Sen är det bara att infoga det på valfritt ställe såsom ett inlägg, en sida eller varför inte – en widget.


 

Frågor eller funderingar? Lämna en kommentar eller kontakta mig på Facebook Messenger.

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!