Inaktivera oönskade widgets

WordPress kommer med väldigt många widgets. Så fort du installerat WP så har du en del nyttiga widgets att välja från och allteftersom du installerar plugins och byter tema och liknande så tillkommer (oftast) fler.

Widgets är bra att ha och gör din sida snyggare i mångt och mycket, men vad gör du när alla de du inte vill ha/ se inte går att ta bort? Det finns inte, tyvärr, något inbyggt stöd för att inaktivera de widgets du inte vill ha/ inte använder. Här är lösningen.


 

installera, aktivera & konfigurera WP Widget Disable

Gå till ”Tillägg” » ”Lägg till nytt” och sök på ‘WP Widget Disable’, precis som bilden nedan visar. Klicka på ”Installera” och sedan ”Aktivera”. Gå sedan till ”Utseende” » ”Disable Widgets” och ställ in utifrån behov. Du kan också ladda ner plugin från WP:s pluginsida. Så här ser det ut vid en nyinstallation.

Vad jag gillar med denna är att du kan välja både vilka widgets som skall synas (vara aktiva) och vilka alternativ som ska finnas i ”Panelen”. Viktigt att förstå är att denna plugin INTE tar bort några widget-funktioner eller liknande, vilket är precis det jag ville åstadkomma. Det handlar alltså inte om att radera någon kod eller om att dölja dem.

Vad denna plugin gör är alltså att inaktivera de widgets som finns tillgängliga vilken per definition innebär att dom inte ”laddas”. För att få tillbaka en widget så avmarkera helt enkelt ditt/ dina val. Inställningar för plugin

 

 

Resultatet efteråt 


 

Har du en fråga? Lämna en kommentar så hör jag av mig eller så kan du kontakta mig på Facebook Messenger.

 

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!