Instagram & WordPress = Sant

Vill du visa dina Instagram bilder på din blogg (WP) så är detta rätt plats för dig. Jag visar hur du installerar och konfigurerar Instagram samt hur du gör för att visa upp dina bilder varsomhelst på din WP-blogg. Häng på.


 

1: Installera ”Instagram Feed” plugin

Gå till ”Tillägg” » ”Lägg till nytt” och sök på Instagram. Installera det enligt bild nedan (Smash Balloons). Det finns många plugins för Instagram, dock så är detta ett av de bästa som finns och med tanke på hur mycket du kan styla utseendet och annat så får du helt klart mycket – helt gratis.

Efter installation och aktivering så går du till vänster i WP menyn och klickar på ”Instagram Feed”.


 

2: Instagram inställningar

  1. Öppna en ny flik i din webbläsare (CTRL + T)
  2. Logga in på ditt Instagram konto
  3. Gå tillbaka till WordPress och klicka på knappen enligt nedan

Du blir nu ombedd att ge Instagram de rättigheter som plugin:et behöver. Välj ”Authorize”.

 

Du kommer nu tillbaka till WordPress och inställningarna för Instagram Plugin. Klicka på ”User ID” för att markera texten. Kopiera den och klistra in den i fältet under för ”User ID”. Klicka därefter på ”Spara ändringar” undertill till vänster.

 


 

3: Konfigurera

Högst upp har du flikar. Klicka på ”Customize” och testa dig fram. Ett bra tips är att ställa in hur många bilder som ska visas innan besökaren behöver klicka på ”Visa fler” och att du ändrar utseende (text och färg) på ”Följ mig” knappen.


 

4: Instagram Feed

För att visa dina bilder så använd följande shortcode: instagram-feed
Du kan lägga in koden i en Text widget, direkt på ett inlägg eller på en sida. Glöm inte [ före och efter ] utan mellanslag.

Så här ser det ut om du använder Instagram shortcode i en text-widget.


 

Det är allt! Lämna en kommentar om du har några frågor eller kontakta mig på Facebook Messenger.

 

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!