Optimera din MySQL Databas

Om du uppdaterar din hemsida regelbundet, kommer din MySQL databas att bli fragmenterad med tiden. Det finns andra typer av databaser, men då jag fokuserar på WordPress så handlar denna artikel om MySQL databaser. Värt att notera  en stor fragmenterad databas kan göra att din hemsida laddar långsammare, och så vill vi inte ha det – eller hur?


 

Konfigurationsguide för DB optimize

Följ dessa steg med exempelbilder på hur du gör för att optimera din databas.

Steg 1  Öppna din databas i phpMyAdmin
Kontakta supporten för ditt webbhotell om du inte vet hur man gör detta.
Steg 2  Direkt från startsidan, klicka på ”Databases” i den övre menyn
Steg 3  Klicka på namnet på databasen som du vill optimera
Steg 4  Markera alla tabeller och välj ”optimera” från drop-down menyn
Steg 5  Du är klar!
Snabbt och lätt. 

Vid eventuella frågor eller funderingar så tveka inte, lämna en kommentar så hjälper jag dig. Jag finns även på Facebook Messenger.

 

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!