På Knä

Peter satt på verandan och tittade ut över fruktträden på gården. Den svenska sommarens milda vind fick grenar och blad att svaja lite lätt fram och tillbaka, upp och ner. Gräset som han klippt dagen innan blänkte vackert i solen med hjälp av daggen från nattens regn. Trädgårdsslangen låg på marken bredvid den uppblåsbara minibassängen som grannarnas ungar fått låna medans Peter och hans flickvän varit på semester. Han kände sig stolt över vad han gjort trots sitt onda knä, hur han efter flera månaders rehabilitering faktiskt orkade ta hand om ett hus med gård. På ovanvåningen låg kvinnan han hoppas på att få behålla livet ut och sov. Han hade, enligt honom själv, allt han ville ha och behövde.

 

Peter var tjugotvå då han träffade Sandra. Innan henne var livet ganska ensamt och tråkigt då han varken då eller nu var typen som hängde på klubbar eller sprang efter flickor. På 25-årsdagen köpte dom ett litet hus utanför centrum och genom ett gemensamt lån så fick deras krypin nytt liv. Idag är Peter ganska trött och hängig. Han har planerat sitt livs största händelse i snart tre månader och med lite tur så går allt perfekt och enligt plan.

 

Det var en torsdag då Sandra kom hem från jobbet. Tre dagar innan hennes födelsedag på söndagen. Huset var tomt och på ytterdörren satt en lapp. ”Vänta här. Bilen kommer alldeles snart. Kram Peter.” Ett fåtal minuter senare kom den ståtligaste bilen som i alla fall Sandra någonsin sett; en limousine. En lång och välpolerad mastodont sak med sex dörrar, glänsande fälgar och tonade rutor. Chauffören öppnade sin dörr och frågade med snäll och inbjudande röst, ”Du är Sandra, Peters älskade förmodar jag? Han hälsar dig välkommen in.”

 

Peter hade planerat detta väl. Han övertalade en av hennes arbetskamrater att se till att hon lämnade jobbet i tid men framförallt, att hon accepterade skjutsen hem istället för att ta bussen. Något lite ovanligt för dem båda då dom förespråkar samåkning med biobränsle för en grönare miljö. Men Peter fick som han ville och Sandra anlände till husets dörr exakt två minuter innan nästa färd skulle påbörjas.

 

Väl inne i den fantastiskt pimpade bilen vars inredning var anpassad med allt som Sandra älskade så rullade dom vidare. Föraren firade ner skiljerutan och bad Sandra att trycka på ”Spela upp” på den stora 32-tums TV:n framför henne. Bilden flimrade till och efter någon sekund så dök Peter upp.

 

”Hej älskling! Surprise! Du ska få åka limo till en plats som jag valt ut och låta chauffören ta hand om dig. Tänk inte på någonting förutom att njuta. Jag har tagit hand om resten. Vi ses snart.”

 

Efter drygt femton minuters bilfärd stannade bilen mjukt till och föraren öppnade dörren. ”Välkommen”, sa han och höll upp dörren. Sandra klev ut och såg sig omkring. Hon visste inte var hon var då hon den senaste kvarten fokuserat på att äta av den goda frukten, osten och det utsökt röda vinet. Hon insåg snabbt att hon var på stranden. Havets böljor, dess ljud och lukt – det hon älskar mest i livet, bortsett från Peter. Nedanför klipporna stod hennes älskade och väntade.

 

Sandra gick sakta ner för den smala stentrappan, tog Peters hand och tillsammans gick dom till filten som låg på säkert avstånd från dom sköljande vågorna. Där satt dom i lugn och ro och njöt av den korg som Peter omsorgsfullt satt ihop. Sandra njöt och frågade gång på gång vad det hela handlade om men Peter vägrade att svara. Sandra, kvinna och allt, hade givetvis sina aningar men framförallt så hoppades hon. ”Kommer den stora frågan idag?”

 

Inför solnedgången drog Peter ett djupt andetag, ställde sig ett knä och plockade fram en den lilla asken med ringen i. En ring i vitt guld, välpolerad och som allteftersom solen gick ner, gradvis blänkte. Sandra gjorde sitt bästa med att hålla tillbaka tårarna. Hennes största dröm var på väg att gå i uppfyllelse. Tidigare samma dag hade det kommit ett blomsterbud till jobbet och inför lunchen ytterligare ett bud med hennes älsklingsrätt. En timme innan jobbet var slut kom det en kvinna för att ge henne massage och som pricken över i:et så blev hon körd hem till tonerna av deras gemensamma sång. Allt var, för henne, perfekt.

 

”Sandra.. allt som hänt idag är för dig. Det finns mycket jag kan säga men för att göra det enkelt; du gör mig till en bättre människa. Jag kommer alltid att älska dig. Vill du..”

”Trodde aldrig du skulle gå ner på knä för en flicka..”
”Jodå, det gör jag gärna igen. Nästa gång så är det för att knyta skosnörena till vår dotter.. vill du..”
”Ja!! Klart jag vill! Ja!!!

Peter och Sandra levde tillsammans efter det och ja, fyra år senare så knöt han skorna åt deras dotter.

 

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!