Spam & Junk: Bort!

Inledningsvis så vill jag definiera vad det är jag vill åstadkomma, vilket är att motverka så kallade ”spamrobotar” från att skicka/ posta spam via kontaktformulär eller via kommentarer.

 

1: använd .htaccess för att blockera spamrobotar

Listan enligt nedan kan göras mer eller mindre oändligt lång då det ploppar upp en ny robot lika fort som du blockerar en annan, så att tro att du blir helt immun mot spam finns inte med på världskartan — men vi kan definitivt göra vårt bästa. Så här gör jag för att blockerar spamrobots 

 

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT}

allt som ska blockeras

[NC]
RewriteRule ^(.*)$ - [F,L]
</IfModule>

 

Jag använder alltså mig utav .htaccess. Detta kan bli ett problem då en för lång .htaccess fil kan skapa laddningsproblem för din webbplats.


 

2: använd Akismet plugin som hjälp

Det finns en plugin som medföljer WordPress och som heter Akismet (läs mer här). Allt du behöver göra är att aktivera den och följa instruktionerna för hur du får din licensnyckel som är gratis. Akismet kontrollerar upp till 50.000 kommentarer varje månad gratis. Har du behov av att få fler kommentarer kontrollerade så kostar det. Läs mer om det på deras hemsida.


 

3: svartlista vissa ord

Du kan också, via den inbyggda funktionen i WordPress, blockera ord som anses fula, otrevliga osv. Du hittar inställningen under ”Inställningar” » ”Diskussion”. Personligen så har jag alla mina bloggar inställda på att blockera kommentaren så fort den innehåller mer än ett ”dumt” ord eller en URL (länk). Du kan också ladda ner min lista över ”dumma och dåliga ord” här.


 

Nedan kan du se hur jag har ställt in min blogg för att hantera spam och ”dumma” ord. Jag har valt att inte bli notifierad via e-post så fort något händer utan jag vill hantera allt direkt från bloggen. Därför har jag valt att låta alla kommentarer, god eller ond, att ligga i ”vänteläge” tills jag granskat dem. Så gör jag för att minimera spam, junk och annat skräp. Hoppas det var till hjälp för dig och som vanligt, har du frågor eller funderingar så tveka inte — lämna en kommentar eller kontakta mig på Facebook Messenger.

 

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!