Twitter Tweets Timeline: en simpel plugin

WordPress Loves Twitter

Lättare än så här blir det inte. Två filer, 11kb i storlek per fil varav 6kb i .zip format. Twitter Tweet Timeline är en oerhört förenklad Twitter plugin som gör sitt jobb – varken mer eller mindre. Den visar dina senaste tweets, inte mer – inte mindre. Inget tjafs, inga problem. Så här ville jag ha det, därför skapade jag TTT: Twitter Tweets Timeline.

Du kan ladda ner min färdiga version här eller så hänger du med och får koden så att du kan skapa din egen.
Ålright, då kör vi :)


 

ladda ner min plugin

Den är gratis och finns här. Bara att ladda ner, ladda upp och aktivera. Vill du hellre skapa din egen så måste du först skapa en app. Men du behöver ändå min .zip fil då den innehåller TwitterAPIExchange, en fil som min plugin (alla Twitter plugins) kräver för att kunna fungera. Så, oavsett, ladda ner min plugin.

 

tips & tricks för WP-inlägg och sidor

Så här skapar du en kortkod (shortcode) som i sin tur skapar en länk som dina besökare kan använda.
Kortkoden heter [ tweetit ] och ska klistras in i ditt barntemas functions.php fil.

Dela på Twitter

När besökaren klickar på länken (testa själv med länken ovan) så öppnas Twitter i en ny flik och den fyller i allt automatiskt och den markerar all text så att besökaren, om hen vill byta ut/ ändra, kan göra det. It’s perfect och ser ut så här 

 

 

app, auth, nycklar och hemligheter

Se till att du är inloggad på ditt Twitter konto och att du har ett mobilnummer aktiverat, vilket du kan kontrollera här. När du aktiverat ditt mobilnummer (fråga mig inte varför Twitter kräver ett mobilnummer för att skapa apps, jag vet faktiskt inte) så går du hit  apps.twitter.com. Jag visar dig resten.

 1. Skapa en app
 2. Ta fram nycklar och hemligheter
 3. Lägg in informationen i din nya widget
 4. Spara
 5. Klart!

 

Steg ett, skapa en app. Så här ser det ut (klicka på bilderna för att göra dem större).

 

Du måste ange ett visst antal tecken, minst 10. Se mitt demo-exempel.
Notis: glöm inte bort att byta mot din egen URL (gulmarkerat).

 

Steg 2, klicka på ”Create your Twitter application”.
Jag har min på engelska, antar att din heter samma fast på svenska :)

 

 

Bra! Allt okej så långt. Nu till steg 3, klicka på fliken ”Keys and Access Tokens”.

 

 

Godis! Steg 4: klicka på ”Create my access token” längst ner.

 

 

Så ja! :) Bilden ovan visar hur det ser ut då allt är klart.
Nu är det bara ett steg kvar. Klipp & klistra!


 

klipp & klistra nycklar

Jag har skapat min plugin så att den stämmer överens med Twitters ”flöde” gällande vad du klistrar in först. Men först, dina uppgifter.

 1. Rubik: vad ska widgeten heta på din blogg?
 2. Twitter Användarnamn: ange utan @ i början
 3. Hur många tweets ska visas: ange antal (1, 2, 3, 5, 10 osv)
 4. API Nyckel: detta är ”Consumer Key (API Key)”
 5. API Hemlighet: detta är ”Consumer Secret (API Secret)”
 6. OAuth Behörighets Token: detta är ”Access Token”
 7. OAuth Behörighets Token hemlighet: detta är ”Access Token Secret”

 

Så här ser det ut med 2017 temat


 

skapa din egen plugin

Jag har delat upp detta i 10 delar.

 1. plugin information
 2. skapa widget och de den ett namn
 3. form som sparar
 4. update()
 5. timeline
 6. tweet time
 7. widget
 8. registrering
 9. lägg till på din sida
 10. Fullständig kod

Det låter och känns säkert som jättemycket, men häng med. Innan vi börjar, öppna ett blankt text dokument så att du kan klippa och klistra och; se till att du har registrerat ditt telefonnummer med Twitter (https://twitter.com/settings/devices).


 

1) plugin information

Byt ut texten mot vad du själv vill att det ska stå.

 

2) skapa widget och ge den ett namn

VIKTIGT: om du väljer att byta namn (twitter_tweets_timeline) så måste du byta ut det överallt igenom hela koden.

 

3) form som sparar

 

 

4) update()

 

 

5) timeline

 

 

6) tweet time

 

 

7) widget

Ja, där ska vara 2 st } i slutet.

 

8) registrering

 

 

9) lägg till på din sida

 

10) Klart! :) Nu ska du få den kompletta koden.

 

Komplett kod för TTT: Twitter Tweets Timeline

 
Det var allt :) Vill du ställa en fråga eller behöver du hjälp?
Vänligen lämna en kommentar eller kontakta mig på Facebook Messenger.Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!