WP: Kommentarer & Utseende

WordPress Kommentarsfält

WordPress kommentarsfält är, från början, inte speciellt eftertraktat eller direkt informativt. Det ser, anser jag, lite tråkigt och ”grått” ut och därmed – inte direkt inbjudande ut. Som tur väl så erbjuder WordPress mängder med möjligheter via så kallade filter och hooks och dom, dom gör det möjligt för oss att göra lite så som vi vill.

I denna artikeln går jag igenom hur du ändrar, stylar, lägger till och tar bort – så att WordPress kommentarsfält och kommentarsfunktioner blir mer så som du vill. Häng på.


 

inledning

Till att börja med så vill jag gå igenom de CSS-klasser och vilka områden de täcker.
Dessa är vad du kan arbeta med 

 

Så här kan det se ut med lite CSS 

 

Här är CSS koden 

 

Jag kommer också att gå igenom en del funktioner och jag tänkte börja med före och efteråt text.


 

före & efteråt text

Vill du ha en text ovanför som, till exempel, förklarar att det finns en moderator eller en policy för vad en kommentar får och inte får lov att innehålla eller liknande så är detta helt klart rätt väg att gå.
Så här ser koderna ut 

 

Bilden nedan visar exempel 

Där har jag även lagt till en text som uppmuntrar registrerade läsare att deras feedback är värdefull.


 

text för registrerade läsare

Som du ser på bilden ovan så ligger där en text som enbart visas för registrerade och därmed inloggade användare. Så här ser koden ut 


 

låt besökaren veta när kommentaren är publicerad

Med denna kod i din functions.php får besökaren veta när hens kommentar blivit publicerad 

Detta förutsätter att du har ställt in att alla kommentarer manuellt granskas först. Se bild från Inställningar.

 

Tänk på att detta inte fungerar om du tagit bort e-post fältet.


 

skapa en tack sida

Jag har e-post fältet aktivt och jag har funktionen ovan aktiv. Jag har också en tacksida aktiv. Ett tips är att inkludera prenumerationer, nyhetsbrev och liknande på tacksidan. Så här gör du för att skicka besökaren till en tacksida istället för att stanna kvar vid formuläret 

Du kan givetvis döpa din sida till vad du vill. Så här ser min ut.

 

jag har inte implementerat artikel prenumerationer än, men det kommer strax.


 

byt namn på ”skicka” knappen

Många vill byta namn på ”skicka” knappen och göra den mer personlig. Till exempel, ”Skicka min kommentar” eller liknande. Det är inte svårt alls. Här är koden 

 


 

bonus

Hur vore det att ha Twitter och/ eller Facebook fält i kommentarsfältet?
Du kan följa dina besökare och dom kan följa dig? Så här gör du

 

Trevligt, eller hur? Så här ser det ut 

Inte perfekt, men det kan du lösa med CSS då varje fält har ett ID.
Det var allt :) Vill du ställa en fråga eller behöver du hjälp?
Vänligen lämna en kommentar eller kontakta mig på Facebook Messenger.Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!