WP: Kortkoder för inlägg

Vill du kunna bädda in ett inlägg i ett inlägg? Om så är fallet så är detta koden/ tillägget för dig. Du kommer att få tre kortkoder (shortcode) och alla tre hjälper dig på vägen. Dom är superlätta att använda och allt du behöver veta är inläggets så kallade slug. Ett tips: använd Inläggsnamn som permalänk – det underlättar.

Heter ditt inlägg mina-blommor med permalänk ”Inläggsnamn” så blir det https://www.minsida.se/mina-blommor och din slug blir då ”mina-blommor” och din shortcode blir embed_post slug="mina-blommor". Det blev mycket på en gång, men du fattar :)


 

två val – kod eller plugin

Antingen så lägger du koden direkt i din functions.php (barntema) eller så skapar du en ny plugin.
Nedan är koden för functions filen 

 

Och här är koden för hur du skapar en plugin. Kopiera texten och lägg den i ett blankt textdokument.
Spara filen med .php i slutet, t ex: embedpost.php. Här är koden 

 

Glöm inte bort att ändra till ditt egna namn där det står ”YOUR NAME”.


 

exempel

I mitt exempel så bäddar jag in min artikel ”Gör wp-login personlig”. Så här ser det ut 


 

använd dina nya shortcodes

Så använder dem, var du vill.
Det var allt :) Vill du ställa en fråga eller behöver du hjälp?
Vänligen lämna en kommentar eller kontakta mig på Facebook Messenger. 

Om Bjornen

Jag är en hobbyförfattare & WP-nörd som försöker tömma hjärncellerna på kreativitet. När jag inte skriver så utökar jag mina WP-kunskaper genom att blogga och hänga på diverse sociala medier. Jag gör mitt bästa och min passion för WordPress enbart växer.

Kommentera


OBS: Alla kommentarer granskas innan dom blir publicerade. Ha en go dag!